Svenska Sjö Båtförsäkringar

Svenska Sjö Båtförsäkringar ägs av Sveriges båtorganisationer. Genom att teckna din båtförsäkring i Svenska Sjö får du en del förmåner.

 

Bottensanering av båtar

Mail har skickats till alla båtägare i klubben om bottensanering av båtar som saknar analysvärden från Happy Boat. Ni kan ta del av meddelandet här på hemsidan också Bottensanering av båtar som saknar analysvärden i Happy Boat rapporten under fliken Hamnen/Varvet och valet klubbens miljöarbete

Nu när hamnen öppnat

Tänk på att bryggorna ska vara fria från båtägarens tillhörigt material (ex.vis “trekanterna” till bommarna).
Olyckstillbud har inträffat när man inte observerat materialet på bryggan.

Arbetspass öppna klubbholmen

Ö-ansvarig Mikael Söderberg öppnar klubbholmen lördag den 15 maj. Han behöver 4 personer till arbetspasset som finns att boka in sig på Båtunionens hemsida. Först till kvarn gäller…

Ordförande för rodret 3

Den viktigaste dagen i båtklubbsåret, sjösättningen, har just passerat. Sjösättningen i år gick med en rasade fart för kranbåtarna, medan det var ett mer normalt tempo för traktorbåtarna. Ett imponerande jobb av alla frivilliga som ställde upp. Ett stort tack till Kenneth, Johan, Åsa, Crille, Annika, Päivi, Lelle, Thomas och alla andra som jag ännu inte lärt mig namnen på.

Det blir snart dags att planera årets första utfärd, vart skall man då åka? Många har naturligtvis sina favoritställen som man kanske inte vill yppa för någon, medan andra gärna vill ha tips råd om utflyktsmål. Jag kommer då och då att dela med mig av några av våra favoritmål framförallt i östra delen av Mälaren, dock kanske inte de allra hemligaste…

Om någon skulle be om ett tips på resmål att åka till i början och mitten på maj så finns det ett ganska självklart val, nämligen Birka/Björkö. Björkö i lövsprickningstider är nog en av världens vackraste platser. Den skira grönskan i björkskogen vid Hemländerna, fruktträden som blommar runt borgkullen och backsipporna runt borgvallen, pastoralt är bara förnamnet. Enligt Hjalmar Stolpe som ledde de arkeologiska utgrävningarna i slutet på 1800 talet blommade backsipporna som finast den 8 maj och det är ju på lördag så passa på. Nu är det också lugnt på Birka, inga turbåtar och inga turister.

Det är tråkigt att redan nu påminna om hösten och upptagningen, men det är många som kommer att behöva sanera sina båtbottnar under nästa år. Ett råd är att redan nu planera inför hösten. I bifogade länk kan du hitta tips och råd hur man kan gå till väga. https://www.transportstyrelsen.se/globalassets/global/publikationer/sjofart/slipning-batbotten.pdf

Skall du våtskrapa vilket man förordar, så kan det vara en bra idé att täcka marken under båten med presenning eller byggplast innan upptagningen. Har du tänkt att torrslipa så måste du ha tillgång till en bra dammsugare som samlar upp allt slipdamm, tänk på att slipdammet är också miljöfarligt.

Vi kommer att ordna en informationsaktivitet i början på hösten för att ge lite mer råd och tips samt hjälp med att komma igång med saneringsarbetet.

Om tänker blästra din båt är det allra bästa både för båten och miljön att transportera iväg båten under sommaren och låta blästra den på ett varv.

Med vänlig hälsning

Mattis

Ordförande

Sjösättning nu på söndag 2 maj

Här på kartan ser du när din båt planeras att sjösättas nu på söndag den 2 maj. Beroende på var du står på varvet, så ser du din planerade sjösättningstid. Kom i god tid för din sjösättning! Röda tider avser tider för kranlyft och svarta tider avser tider för traktorlyft.

Se till att du innan sjösättning har varit i kontakt med vårt sekretariat för uppvisande av försäkringsbevis och för att hämta lyftbiljett mot uppvisande av betalning av lyftavgiften via Swish. Sekretariatet öppnar 06:30 sjösättningsdagen.

  • Lyftavgiften är 750 kr och du betalar den via Swish till nummer : 1231999853 ange ditt namn och medlemsnummer som information
  • Försäkra dig också i god tid innan sjösättningsdagen om att allt står rätt till med din båt, dvs att du har en fungerande och startande motor och att du har nödvändiga tampar och fendrar.
  • När din båt har sjösatts: flytta undan eventuella bockar och annat uppställnings-/täckningsmaterial på varvsområdet.
  • Om ni inte har Swish kan ni som alternativ betala in avgiften till bankgiro: 774-3503. Senast nu på onsdag den 28 april måste betalningen vara gjord för att hinna vara registrerad på vårt konto. Skriv medlemsnummer och ditt namn.

Att passa tiden är mycket viktigt! Har du problem med att sjösätta, kontakta varvschefen snarast eller på telefon 070 10 58 412.

Om du sjösätter din båt själv måste du visa upp ett giltigt försäkringsbevis i klubbhuset på sjösättningsdagen. Om du inte kan komma mellan kl 7 och kl 15 så kontakta klubbordförande Mats Johansson före sjösättningsdagen! Båten skall vara helförsäkrad på sjösättningsdagen. I klubbhuset behöver du visa upp din försäkring, annars finns risk för att din nyckel spärras. Glöm inte att låsa upp eventuell trailer!

Vi hoppas att bilden över varvet och tidsangivelserna visar tydligt när respektive båt planeras att lyftas i sjön. Var i tid och se tiden som preliminär. Allt handlar om hur effektivt lyftarbetet kan fortlöpa och hänger på att det inte blir oförutsedda stopp eller förseningar. Glöm inte att besöka klubbstugan innan ditt planerade lyft för att visa upp försäkringsbesked, kontrollera uppgifterna i systemet och betala lyftavgiften.

Ni hittar den här information även under fliken “Hamnen/Varvet” och valet “Sjösättning/Upptagning”

Välkommen till 2021 års sjösättning och tänk på att hålla avstånd till varandra så här i Corona-tider!
Hälsningar
Styrelsen

Bokningslista påmastning

Bokningslista för påmastning kommer att finnas tillgänglig fr.o.m den 25 april. Bokningslistan hittar du där du bokar sommarvakten, om du inte redan gjort det pass på att boka sommarvaktpass också!

Meddelande till Piluddens båtklubb

Har ni skickat meddelanden till Piluddens båtklubb eller någon i styrelsen och inte fått svar? Skicka meddelandet på nytt om ni upplever att ni inte fått någon återkoppling på ert meddelande. Vi har uppmärksammat att meddelanden som skickas till våra e-postkonton under Piluddens domän hamnat i skräpposten, som nu ska vara åtgärdat.