Varvet Aktiviteter

Varvsområdet / Mastskjul

Varvet har fyra händelser per år: Sjösättning, Vårstädning, Upptagning, Höststädning.

Sjösättning/Upptagning

Hyr vi en mobilkran för de tyngre båtarna samt att kranen har en lång räckvidd. Eftersom PBK har flera områden så tar vi upp de små båtarna (max1500kg) med våran traktor. Vi använder oss som stöd även en kranbil som backup.

Masthus

Vi har ett mycket fint masthus (24m lång container) med elbelysning.

Städdagarna

Vi städar vår och höst. På städdagarna är det god uppslutning med båtmedlemmar med familj. Om inte material är upp märkt, tas det omhand av medlemmarna och slängs i container. Vi har god ordning på plan och avslutas med kaffe och tilltugg.

Tänk på att vi inte ska bottenmåla för miljöns skull

Här ser ni hur det ser ut då man bara har epoxymålad botten efter en sommarsäsong. En av våra medlemmar har tagit bild när han tog upp sin båt nu i höst. Det finns inte mycket beväxning trots avsaknaden av gifter. En relativt snabb av spolning med högtryck så är den klar för nästa säsong!

batskrovepoxymalad botten

Ta hem Ert skräp!

För alla medlemmars trevnad och för att undvika onödiga utgifter för klubben så tänk på att ta hem Ert skräp från varvsområdet.
Sopor och skräp som t ex hushållssopor, trasiga bockar, presenningar, dynor etc är varje medlems eget ansvar att ta hem eller frakta bort till återvinningscentral.

Lite bilder från varvet: Klicka på bilden för att förstora!