Ordföranden för rodret 2

När vi kom hem i söndagsnatt efter flera timmars bilkörning i snöglopp såg vi från balkongen att det blivit vår. Bommarna hade slagit ut. Denna fantastiska organism som kallas båtklubb följer strikt naturens rytm och vaknar på våren med ilagda bommar och så småningom sjösatta båtar. Det fantastiska med en båtklubb är att det bara sker, men det sker inte av sig själv det är många som måste engagera sig i jobbet. Det gäller såväl ni medlemmar som ställde upp men också arbetsledare och hamnkapten som förberett alltihop. Tack alla ni som jobbade med detta och tack ni som såg till att det fanns munskydd till alla.

Det gäller inte bara att uppträda som naturen, det gäller också att vara rädd om den. I många år har vi målat våra båtbottnar med giftig bottenfärg utan att reflektera om det behövs eller inte. Nu är tid för uppvaknande, den giftiga bottenfärgen måste bort. Värst är det för oss som visade sig ha TBT (Tenn) i båtbottnen, vi måste sanera redan till sjösättningen i år. Ni andra får lite längre tid på er. För att få så många som möjligt att komma igång med saneringen kommer jag och några till att finnas på plats på nedre varvsplan på lördag 17/4 kl 11.00 till 12.00 för att dela med oss av våra erfarenheter och ge tips och råd för bottensaneringen.

Vill ni diskutera andra saker med mig så kommer jag att finnas vid hamnen vid ett antal tillfällen i sommar. Exakt när framgår i kalendariet. Ni är välkomna att prata om vad som helst som berör båtlivet i allmänhet och Piludden i synnerhet.

Missförstånd blir det lätt. Det är tydligen några som uppfattat att marinan skulle läggas ner efter det som jag sa vid årsmötet. Så är absolut inte fallet. Vad jag menade var att den dag det blir aktuellt att revidera gällande detaljplan för Yamahatomten så ska vi engagera oss i detta. Det kan ta 1 år, det kan ta 3 år eller det kan ta 10 år vem vet? Men fram till dess har vi allt att vinna på att det finns ett livskraftigt marin- och motorföretag i Bolinders Strand. Där kan vi få servat motorer och allt som finns att köpa i de stora båtaffärerna kan man också beställa på marinan, det tar någon dag men i gengäld slipper man åka in till stan och stressa.

Vid rodret
Mattis