Välkommen till PBK:s Klubbholmen!

PBK arrenderar sedan många år ena halvan av Klintholmen. En stor T-brygga gör det lätt för alla att lägga till. På ön finns grillplatser, sittbänkar, bord, eldstäder, utedass, dansbana m.m.

Klintholmen – Lättillgänglig för alla!

Då Klintholmen ligger relativt nära båtklubben når även båtar med runt 7 knops fart ön på ca 20 – 25 minuter. Klintholmen är vår egen lilla oas, väl värd att besöka med familjen. För de minsta finns sandlåda, gungor m.m. När du har besökt Klintholmen är vi tacksamma om du tar med allt skräp hem, då någon sophantering/hämtning inte finns på platsen.

Får vem som helst angöra Klintholmen?

Javisst! Men det är givetvis så att klubbens egenhändigt byggda T-brygga i första hand är till för våra medlemmars båtar. Om du inte är medlem i Piluddens BK är du ändå välkommen att angöra bryggorna och gå i land. Här får du nyttja vår grill, utedass, lekanordningar, bada mm. Använd kol i grillen och se till att elden är släckt ordentligt om du eldat i grillplatserna innan du lämnar. Veden är endast för medlemmarna! Ta också med ditt skräp från holmen! Tack för din omtanke!

Vid platsbrist kan man förtöja på öns västra sida vid badberget. Vid badberget finns det också ett antal iordningställda grillplatser.

Arbetspass på Klintholmen i augusti 2022

Under helgen har en hel del arbete utförts ute på klubbholmen. Vi röjde sly, klippte vass, satte upp nya skyltar, oljade in utemöblerna, målade grillplatsen och gav utedasset en makeover 🙂 En fantastisk insats av ett positivt och drivet gäng som trotsade vädret av storm, spöregn, sol, storm igen och regn igen!

Dagens hjälte var Kjelle som offrade sig med att klippa vass, haha! Vi var totalt 6 stycken:

Niclas och Petra, Bagge, Kjelle, Jenny och Tonie

Arbetspass på Klintholmen i september 2020

Under lördagen den 26 september var vi ett tappert gäng som stängde ner klubbholmen för säsongen. 5 var kallade, 4 kom + ö-ansvarig. Alla möbler och utrustning lades under presenningen. Sly röjdes, grillplatsen städes, mulltoan tömdes, flaggstången togs ner och en hel del annan småpyssel och städning genomfördes för att möjliggöra en bra start till nästa säsong. Hälsningar från Ö-ansvarig

 Arbetspass på Klintholmen i september 2020

Lördag den 19 september var ett litet men tappert gäng om 3 (delar av bryggruppen) som inledde arbetet med vår gamla dansbana. Jobbet som är gjort nu är själva rivningen vilket är en förutsättning inför kommande bygge. Planen var att vi skulle hinna bygga i år, men detta har tyvärr inte varit möjligt då både pandemin gjort oss försiktiga och gruppens kalendrar inte kunnat synkas. Nya tag nästa säsong.

Bryggan fixades under sommaren 2019

Vinter, väder och vind hade medfört att bryggan var sned och illa däran. Ett riktigt kämpalag rätade upp, renoverade och spikade ny landgångssida av den stora T-bryggan under sommaren 2019. En berömvärd insats och stort tack till hela arbetslaget.